Bereidingswijze
Breek de chocolade in stukjes ne doe ze met de boter en de gecondenseerde melk in een pan.
Verwarm de ing op een laag vuur tot de chocolade en botet gesmolten zijn en een glad mengsel is ontstaan. Laat het niet koken.
Haal de pan van het vuur. Roer het vanille-extract erdoor. Klop het mengsel een paar minuten tot het dikker wordt.Schenk het in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
Laat het mengsel opstijven in de koelkast.
Keer de toffee op een snijplank en snijd hem in blokjes.
Verwarm de ing op een laag vuur tot de chocolade en botet gesmolten zijn en een glad mengsel is ontstaan. Laat het niet koken.
Haal de pan van het vuur. Roer het vanille-extract erdoor. Klop het mengsel een paar minuten tot het dikker wordt.Schenk het in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
Laat het mengsel opstijven in de koelkast.
Keer de toffee op een snijplank en snijd hem in blokjes.
Ingrediƫnten
500 g pure chocolade, 75 g ongezouten boter, 400 g gecondenseerde melk, 1/2 tl vanille-extract.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1147262
Homepage ID
1263964
Smaak
Z
Teller
1311
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Vet een bakvorm van 20x20 cm licht in.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid