Vanille Creme

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 05/27/2006 - 20:00
Bereidingswijze
Boen de citroen schoon en schil flink stuk van het gele deel van de schil (schil niet het wit mee, want dat smaakt bitter). Breng de melk in een pan met de citroenschil en het vanillestokje tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur en laat de melk nog +/- 10 min. staan om te trekken

Verwarm de oven voor op 150 graden. Verwijder de citroenschil uit de melk. Schraap met een scherp mesje de zaadjes uit het vanillestokje en voeg deze toe aan de melk, gooi het stokje weg

Klop met een garde de eieren en eierdooiers in een kom goed los met de suiker. Schenk er, al roerende met een gerde, geleidelijk de warme melk door, totdat een gladde, zachte creme ontstaat

Vul de ingevette vormpjes tot 2/3 met het mengsel (schenk de massa evt. door een zeef in de vormpjes). Zet de vormpjes in de braadslee en vul deze met zo veel heet water dat de vormpjes tot 2/3 onder water staan. Schuif de braadslee voorzichtig in de oven. Bak +/- 20-30 min. tot de creme iets is gestold. Serveer de creme warm of koud met wat kaneel erover. Geef er de lange vingers bij

Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept

Een heerlijke, verfijnde vanillecreme die ook bij de jongsten in de smaak vallen

Simpel en Verfijnd

Ingrediƫnten
1 (liefst biologisch) citroen, 1/2 l volle melk, 1 vanillestokje opengesneden, 2 eieren + 2 eierdooiers, 100 g suiker, 1/2 el boter om in te vetten, kaneel, (italiaanse) lange vingers

Hulpmiddelen & keukengerei
6 ingevette hittebestendige (glazen) vormpjes (inhoud 1 1/2 dl), braadslee

Leuke tips
BRON : TIP JUNI 2006, RECEPT VAN ROBERTO PAYER
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1144566
Homepage ID
1220378
Smaak
Z
Teller
4509
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
novemberrain18
Gelegenheid