Bereidingswijze
Verhit de boter in een braadpan met dikke bodem en braad de met peper en zout bestrooide blokjes vlees erin aan tot ze lichtbruin zijn. Dan de uien en knoflook in de pan doen en aanfruiten tot de uien glazig zijn en lichtbruin.
Vervolgensalle overige ingredienten in de pan erbij doen. Alles op hoog vuur even goed omscheppen. Dan het vuur laag draaien en met de deksel op de pan 3 uur laten stoven. Als het te hard gaat, de vlamverdeler onder de pan doen. Af en toe even in de pan roeren. Als het vocht te snel verdampt, een scheutje water erbij doen. De uiensaus moet dik en stroperig zijn. Met bloem binden hoeft niet. Als het vocht inkookt wordt de saus vanzelf dik.
Vervolgensalle overige ingredienten in de pan erbij doen. Alles op hoog vuur even goed omscheppen. Dan het vuur laag draaien en met de deksel op de pan 3 uur laten stoven. Als het te hard gaat, de vlamverdeler onder de pan doen. Af en toe even in de pan roeren. Als het vocht te snel verdampt, een scheutje water erbij doen. De uiensaus moet dik en stroperig zijn. Met bloem binden hoeft niet. Als het vocht inkookt wordt de saus vanzelf dik.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
500 gram rundvlees bv riblappen in stukken
peper, zout, laurierblad
1 teen knoflook
100 gram boter
2 kruidnagelen
1 kg uien, gepeld en in dunn ringen gesneden
1 scheut rode wijn
4 eetl zoete ketjap (manis)
1 theel. sambal
1-2 eetl tomatenpuree
1 scheutje wijnazijn
1 theel. bruine suiker
peper, zout, laurierblad
1 teen knoflook
100 gram boter
2 kruidnagelen
1 kg uien, gepeld en in dunn ringen gesneden
1 scheut rode wijn
4 eetl zoete ketjap (manis)
1 theel. sambal
1-2 eetl tomatenpuree
1 scheutje wijnazijn
1 theel. bruine suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
braadpan
Leuke tips
Lekker met rijst, kapucijners, zoetzure uitjes en augurken.
Maar ik vindt het met aardappels ook lekker.
tip
eventueel mee laten stoven.
zoethout 3 x geknakt
Maar ik vindt het met aardappels ook lekker.
tip
eventueel mee laten stoven.
zoethout 3 x geknakt
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1143481
Homepage ID
861970
Smaak
P
Teller
4466
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid