Bereidingswijze
Boter in ruime pan verhitten. Sjalotjes ongeveer 10 minuten bakken en daarna uit de pan scheppen. Spek in achtergebleven braadvet ongeveer 10 minuten uitbakken en ook uit pan scheppen.
Karbonades met zout, peper en bloem bestrooien en in braadvet rondom bruin bakken. Champignons en aardappelen toevoegen en 5 minuten meebakken. Uitjes en spek in pan terugleggen.
Bouillon verhitten en bij vlees schenken. Tijm en laurier in pan leggen en karbonades met deksel schuin op pan ongeveer 25 minuten laten stoven. Laatste 10 minuten broccoliroosjes laten meestoven.
Karbonades met zout, peper en bloem bestrooien en in braadvet rondom bruin bakken. Champignons en aardappelen toevoegen en 5 minuten meebakken. Uitjes en spek in pan terugleggen.
Bouillon verhitten en bij vlees schenken. Tijm en laurier in pan leggen en karbonades met deksel schuin op pan ongeveer 25 minuten laten stoven. Laatste 10 minuten broccoliroosjes laten meestoven.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
*200 gram mager ontbijtspek in reepjes *45 gram boter *8 in vieren gesneden sjalotjes *4 ribkarbonades *zout en peper *1 el bloem *250 gram kleine champignons gehalveerd *3 dl vleesbouillon *1 takje tijm *1blaadje laurier *400 gram broccoliroosjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1142002
Homepage ID
9736
Smaak
A
Teller
3271
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid