Bereidingswijze
De kruiden (trassie, ketoembar, djienten, peper, gemberpoeder, sereh) worden in boter 2 minuten opgebraden. Dan de uien en de knoflook toevoegen en 5 minuten bakken. Het gehakt toevoegen en rul braden. Dan toevoegen de wortel, selderij, prei, djeroek poeroet bladeren en het asem-water. Laat dit samen even doorbraden en voeg dan de kippenbouillon en de suiker toe. De bouillon is zout, dus voeg verder geen zout toe. De smaak moet komen van de kruiden. Laat de massa gaar worden. Voeg op het laatst de bloem toe tot er een smeu?ge massa ontstaat. Laat deze afkoelen.
Deeg: bloem en zout in kom storten. Eieren, boter en 1-2 deciliter koud water toevoegen en met koele hand tot een soepel deeg kneden. (Volhouden, het lukt). Deeg op met bloem bestrooid werkblad uitrollen tot dunne lap van ? centimeter dikte. Hieruit 25 cirkels van 10 centimeter (als borrelhap) of 15 centimeter (als voorgerecht) steken. N.B. verwerk restdeeg voortdurend totdat alles gebruikt is.
Vulling over deegcirkels verdelen en deegcirkels dichtknijpen. Handig zijn gekartelde deegknijpers die in kookwinkels of winkels van huishoudelijke zaken te koop zijn in verschillende maten; kies de gewenste maat uit..
Fijne olie (arachide, zonnebloem) verhitten tot 180? C (in een wok ? 5 centimeter). Pasteitjes in de hete olie in 2-3 minuten mooi lichtbruin en krokant bakken.
Deeg: bloem en zout in kom storten. Eieren, boter en 1-2 deciliter koud water toevoegen en met koele hand tot een soepel deeg kneden. (Volhouden, het lukt). Deeg op met bloem bestrooid werkblad uitrollen tot dunne lap van ? centimeter dikte. Hieruit 25 cirkels van 10 centimeter (als borrelhap) of 15 centimeter (als voorgerecht) steken. N.B. verwerk restdeeg voortdurend totdat alles gebruikt is.
Vulling over deegcirkels verdelen en deegcirkels dichtknijpen. Handig zijn gekartelde deegknijpers die in kookwinkels of winkels van huishoudelijke zaken te koop zijn in verschillende maten; kies de gewenste maat uit..
Fijne olie (arachide, zonnebloem) verhitten tot 180? C (in een wok ? 5 centimeter). Pasteitjes in de hete olie in 2-3 minuten mooi lichtbruin en krokant bakken.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Weer en bewerkelijk maar dankbaar recept. Als borrelhap of voorgerecht.
Ingrediƫnten
200 gram gehakt (garnalen)
1 eetlepel boter
250 gram gehakt (half om half)
250 gram gehakt (kip)
1 theelepel trassie
1 eetlepel ketoembar
? eetlepel djienten
1 theelepel peper
3 theelepels gemberpoeder
1? thelepel sereh
1 ui, fijngesneden
50 gram wortel, geraspt
5 tenen knoflook
1? deciliter kippebouillon (tablet)
3 eetlepels fijngesneden selderijgroen
2 theelepels suiker
1 handvol fijngesneden prei
1 theelepel asem-water
2 djeroek poeroet bladeren
1 handvol geweekte mihoen
1 eetlepel bloem
Korst:
500 gram bloem
? theelepel zout
2 eieren
100 gram boter
olie
1 eetlepel boter
250 gram gehakt (half om half)
250 gram gehakt (kip)
1 theelepel trassie
1 eetlepel ketoembar
? eetlepel djienten
1 theelepel peper
3 theelepels gemberpoeder
1? thelepel sereh
1 ui, fijngesneden
50 gram wortel, geraspt
5 tenen knoflook
1? deciliter kippebouillon (tablet)
3 eetlepels fijngesneden selderijgroen
2 theelepels suiker
1 handvol fijngesneden prei
1 theelepel asem-water
2 djeroek poeroet bladeren
1 handvol geweekte mihoen
1 eetlepel bloem
Korst:
500 gram bloem
? theelepel zout
2 eieren
100 gram boter
olie
Hulpmiddelen & keukengerei
Ruime koekenpan, wok of friteuse.
Leuke tips
Versgebakken het lekkerste. Maar het kan ingevroren worden en later in de oven opgewarmd. Makkelijk om in huis te hebben.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
114063
Homepage ID
1444
Smaak
P
Teller
3734
Drank
Uit
Bookmarked
46
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Organiseer het werk goed. Denk na over de tips in het recept.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht