Vleesbrood met noordkrieken

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/20/2006 - 12:59
Bereidingswijze
Doe het gehakt samen met de sjalot, nootmuskaat, eierdooier, peper, zout, peterselie en wat paneermeel in de keukenmachine en kneed alles goed onder elkaar. Maar hiervan een mooi stuk vleesbrood en rol het nog een keer in wat paneermeel. Laat uurtje rusten.
- Smelt een flinke klont boter in een kom en bak voorzichtig het vleesbrood aan alle kanten krokant, draai vervolgens het vuur lager en laat zeer zachtjes onder deksel gaarkoken, let er op dat het volledig moet zijn uitgebakken.
- Doe ondertussen de krieken m?t sap in een pan, voeg het kaneelstokje toe, samen met een scheutje jenever, liefst sinaas maar moet niet. verwarm voorzichtig en laat half uurtje warm staan. Neem tenslotte de krieken even uit het sap en laat dit wat inkoken.
- Snij het vlees in dikke schijven en verdeel over de borden, schep de noordkrieken erover.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept

Een oud Vlaams gerecht voor bij de Breugeltafel en lievelingsgerecht van kinderen
Ingrediƫnten
800 g gemengd gehakt
handvol vers gesnipperde peterselie, 1 eierdooier
snuifje nootmuskaat, 1 sjalot, fijngehakt
paneermeel
1 bokaal noordkrieken ca. 650 g, 1 kaneelstok
1 glaasje (sinaasappel)jenever
verse peper & zout
Leuke tips
- Ik maakte hierbij een aardappelpuree, op smaak gebracht met 200 g geraspte pompoen, even geblancheerd met wat saffraandraadjes, en afgewerkt met een plukje waterkers.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Streekgerecht
Recept ID
1140529
Homepage ID
1012449
Smaak
Z
Teller
5439
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
suzy2550
Gelegenheid