Lasagna Bolognese Rapido

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 02/18/2006 - 03:03
Bereidingswijze
Verwarm op laag vuur de bolognesesaus en knijp er 2 teentjes knoflook boven uit. Beboter een ovenschaal, snij de lasagnevellen op de juiste maat. Maak de bechamelsaus met 5 dl melk, laat paar minuutjes koken (blijven roeren!!) en breng op smaak met versgeraspte nootmuskaat. Doe een laagje bolgnesesaus in de schaal, dan lasagnevel, weer een laagje bolognesesaus etc zo hoog als je hem wil hebben (ik doe meestal 3 of 4 laagjes) sluit af met lasagnevel en doe hierover een dikke laag bechamelsaus en strooi hierover de geraspte kaas. Zet voor 20 minuutjes in de oven, en dan voor een lekker knapperig kaaskorstje nog een paar minuutjes onder de grill. Laat de lasagna een paar minuutjes uit de oven steviger worden. En mocht er wat over blijven: de 2e dag is ie nog lekkerder!!!!!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Snelle, makkelijke en zeer smakelijke lasagna!
Ingrediƫnten
1 pot Bolognese saus (Grand\\\' Italia), 2 teentjes knoflook, verse lasagnevellen (bv Albert Heijn), zakje bechamelsauspoeder (Grand\\\' Italia), 5 dl melk, nootmuskaat, geraspte belegen kaas of zakje gratin-kaas (Vergeer)
Hulpmiddelen & keukengerei
2 steelpannetjes, knoflookpers, ovenschaal
Leuke tips
Heel lekker met een frisse salade met komkommer en tomaat met een knoflookdressing!!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1140458
Homepage ID
1080901
Smaak
H
Teller
3209
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
verwarm de oven voor op 180grC
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
erwin-ehv
Gelegenheid