Bereidingswijze
Meng het water en de suiker in een pot. Breng aan de kook ZONDER te roeren.
Zodra het mengsel met grote bellen begint te koken is het ongeveer klaar. Je kan dit nakijken door een beetje te nemen met een lepel en af te koelen in koud water. Als het dikke slierten trekt is het klaar.
Neem de \'siroop\' van het vuur en roer er de kleurstof door.
Prik de appels of druiven of wat dan ook op een prikker en draai door de siroop.
Op een bord bedekt met boterpapier laten afkoelen en smullen maar!
Zodra het mengsel met grote bellen begint te koken is het ongeveer klaar. Je kan dit nakijken door een beetje te nemen met een lepel en af te koelen in koud water. Als het dikke slierten trekt is het klaar.
Neem de \'siroop\' van het vuur en roer er de kleurstof door.
Prik de appels of druiven of wat dan ook op een prikker en draai door de siroop.
Op een bord bedekt met boterpapier laten afkoelen en smullen maar!
Vertel iets leuks over dit recept
Wie kent niet die rode appel met een suikerlaag die je op de kermis kan vinden? Nu kan je ze zelf maken.
Gisteren op SOS Piet toevallig zijn uitleg gezien die me in staat stelde om dit eindelijk eens op papier te zetten.
Gisteren op SOS Piet toevallig zijn uitleg gezien die me in staat stelde om dit eindelijk eens op papier te zetten.
Ingrediƫnten
- 1 kg griessuiker
- 300 g water uit fles (spa, vittel, ...)
- 1 flesje kleurstof voor voeding
- appels, druiven, ...
- 300 g water uit fles (spa, vittel, ...)
- 1 flesje kleurstof voor voeding
- appels, druiven, ...
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1140208
Homepage ID
1261563
Smaak
Z
Teller
3687
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid