Bereidingswijze
Botercreme:
Doe 150 gr. zachte ongezouten boter met 250 gram poedersuiker in een kom en meng met een houten lepel of handmixer tot een gladde en romige massa.
Voeg 1 theelepel vanille-essence en twee theelepels heet water toe en vermeng weer tot een gladde massa.
Kleur de botercreme met kleurstof.
Glazuur:
600 gram poedersuiker
60cc rauw eiwit (dit is van ongeveer twee eieren)
Roer het eiwit los met een vork. (alleen losroeren, niet stijfslaan), en doe het in een grote kom. Zeef de poedersuiker erboven, en roer met een houten lepel tot het gemengd is. Als het deeg gemengd is, begint het werk pas echt: kneed minstens 10 minuten het deeg stevig door. Bestuif je handen regelmatig met poedersuiker. Na het kneden verpak je het deeg in plastic folie. Laat het minstens een uur rusten.
Cijfercakes:
Spatel de botercreme over de cakejes.
Bestrooi tafel of aanrecht met poedersuiker. Leg het deeg van de glazuur erop, en strooi ook wat poedersuiker op het deeg en op de deegroller. Rol het deeg uit. Til halverwege het uitrollen de lap op om er opnieuw poedersuiker onder te strooien.
Haal rondjes (met vormpjes eruit) die je op de botercreme op de cake legt. Let op: je moet niet alle botercreme bedekken er moet een randje overblijven.
Met de overige glazuur met kleurstof en rol opnieuw uit.
Haal het cijfer van de leeftijd er uit, maak het cijfer een beetje vochtig met een kwastje en plak dit op het witte glazuurrondje. Vervolgens plak je wat decoratiehagel op de rand botercreme. Klaar is de leuke traktatie.
Doe 150 gr. zachte ongezouten boter met 250 gram poedersuiker in een kom en meng met een houten lepel of handmixer tot een gladde en romige massa.
Voeg 1 theelepel vanille-essence en twee theelepels heet water toe en vermeng weer tot een gladde massa.
Kleur de botercreme met kleurstof.
Glazuur:
600 gram poedersuiker
60cc rauw eiwit (dit is van ongeveer twee eieren)
Roer het eiwit los met een vork. (alleen losroeren, niet stijfslaan), en doe het in een grote kom. Zeef de poedersuiker erboven, en roer met een houten lepel tot het gemengd is. Als het deeg gemengd is, begint het werk pas echt: kneed minstens 10 minuten het deeg stevig door. Bestuif je handen regelmatig met poedersuiker. Na het kneden verpak je het deeg in plastic folie. Laat het minstens een uur rusten.
Cijfercakes:
Spatel de botercreme over de cakejes.
Bestrooi tafel of aanrecht met poedersuiker. Leg het deeg van de glazuur erop, en strooi ook wat poedersuiker op het deeg en op de deegroller. Rol het deeg uit. Til halverwege het uitrollen de lap op om er opnieuw poedersuiker onder te strooien.
Haal rondjes (met vormpjes eruit) die je op de botercreme op de cake legt. Let op: je moet niet alle botercreme bedekken er moet een randje overblijven.
Met de overige glazuur met kleurstof en rol opnieuw uit.
Haal het cijfer van de leeftijd er uit, maak het cijfer een beetje vochtig met een kwastje en plak dit op het witte glazuurrondje. Vervolgens plak je wat decoratiehagel op de rand botercreme. Klaar is de leuke traktatie.
Vertel iets leuks over dit recept
kindertraktatie cake met cijfer er op
Ingrediƫnten
Kant en klare cakejes (je kunt ze natuurlijk ook zelf maken)
Kleurstof, poedersuiker, boter, eieren, vanille-essence
Kleurstof, poedersuiker, boter, eieren, vanille-essence
Hulpmiddelen & keukengerei
vormpjes met cijfers (je kunt ze ook uitsnijden). Vormpjes met cijfers zijn te koop bij o.a. hema.
Deegroller.
Deegroller.
Leuke tips
Variatietip: Je kunt door de botercreme ook ipv vanilleessence en het hete water 2 eetlepels cacaopoeder en 2 eetlepels gekookt water gebruiken
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1139841
Homepage ID
7480
Smaak
A
Teller
3430
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid