Gebakken tofu met hete saus.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/24/2006 - 11:57
Bereidingswijze
-Laat de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier.
-Snij de tofu in plakken van 1 cm dik.
-Verhit een anti-aanbakpan voor.
-Voeg de olie toe en bak de tofu hierin aan beide kanten gedurende 3 a 4 minuten goudbruin.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
De pittige saus kun je ook gebruiken om kip of biefstuk mee op smaak te brengen.
Ingrediƫnten
-Voor de pittige saus;-1 eetlepel geroosterd sesamzaad-1 lente-uitje in dunne ringen-1 theelepel sesamolie-1tot 2 eetlepel lichte sojasaus-1 theelepel geraspte gemberwortel-1 volle theelepel Koreaanse chilipeper(toko)of gebruik een mengsel van cayenne peper en paprika-1 tot 2 eetlepls rijstazijn(toko).
-Voor de gebakken tofu;2 blokken biologische tofu-2 eetlepels arachide-olie.
Hulpmiddelen & keukengerei
-Vijzel-keukenpapier-koekepan.
Leuke tips
-Leg d gebakken plakken dakpansgewijs op een schaal.
-Verdeel de saus over de tofu.
-Je kan ook een helft van de gebakken tofu naturel laten en de andere helft met de saus besprenkelen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Koreaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1139093
Homepage ID
1257852
Smaak
P
Teller
3613
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-Snij het lente-uitje in dunne ringen.
-Stamp het sesamzaad in de vijzel een beetje kapot.-Meng het sesamzaad met de lente-ui,sesamolie,sojsaus,gember,chilipeper en rijstazijn en breng op smaak met peper en zout.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
bezemsteeltje
Gelegenheid