Bereidingswijze
DE SCAMPI\'S:Pel je scampi\\\'s zorgvulig, dat ze zeker nog 1 geheel zijn, neem een schaaltje en klop je ei los.Maak dan een mengeling van enkele verbrokkelde beschuiten en wat paneermeel.Wentel de scampi\\\'s eerst in het ei en daarna door je mengeling van paneermeel.Leg ze even te rusten (ik leg ze altijd op en blaadje zilver papier, zo blijven ze niet kleven)Dan na het maken van je dipsaus frituur je ze enkele minuten(tot ze zichzelf in een bolletje draaien) op 190?.
DIPSAUS: Neem naar gewenste hoeveelheid mayonaise voeg er wat honing aan toe en de verschillende kruiden.Let op met de chilli poeder, niet te veel anders is het te pikant.En voor de mensen die het wel pikant willen, voeg er dan nog een beetje cayenne aan toe.Zet de dipsaus nog even in de koelkast, zo krijgt ze een mooie kleur.
DIPSAUS: Neem naar gewenste hoeveelheid mayonaise voeg er wat honing aan toe en de verschillende kruiden.Let op met de chilli poeder, niet te veel anders is het te pikant.En voor de mensen die het wel pikant willen, voeg er dan nog een beetje cayenne aan toe.Zet de dipsaus nog even in de koelkast, zo krijgt ze een mooie kleur.
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere scampi\\\'s voor bij de aperitief
Ingrediƫnten
Een aantal scampi\\\'s (ik reken altijd 4-5 st/P.P), beschuiten (de ronde zijn de beste) paneermeel, een ei, mayonaise (de vetverlaagde is ook goed), chilli poeder, dille, currypoeder, paprikapoeder, honing en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
uw fritex
Leuke tips
Neem eventueel een diepe schaal en doe daarin in dipsaus je scampi\\\'s kan je dan over de rand hangen, net of ze er willen in springen.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1138937
Homepage ID
1311637
Smaak
P
Teller
6142
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Als je scampi\\\'s uit de diepvries komen, leg ze even in een schaaltje met lauw water, zo ontdooien ze heel snel.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid