Bereidingswijze
Zeef bloem, bakpoeder en basterdsuiker en voeg de speculaaskruiden, het zout en de gestampte muisjes toe. Snijd de boter in kleine stukjes boven de kom en voeg 1 el. water toe. Kneed tot een samenhangende deegbal en laat deze, afgedekt met plasticfolie, 2 uur rusten op een koele plek. Verwarm de oven voor op 180 gr. Draai kleine balletjes van het deeg en leg deze met tussenruimte op de bakplaat(bekleed met bakpapier). Druk ze met een vinger aan. Bak de pepernoten in het midden van de oven in 10-15 minuten gaar. (nb: na 10-15 minuten voelen de pepernoten nog \\\'zacht\\\'aan. Dat is ook de bedoeling. Tijdens het afkoelen worden ze vanzelf knapperig. Je laat ze eerder te lang dan te kort in de oven staan)
Vertel iets leuks over dit recept
samen pepernoten bakken!
Ingrediƫnten
2 tl gestampte muisjes, 150 gr. bloem, 1 1/2 tl bakpoeder, 75 gr. basterdsuiker, 1 1/2 tl. speculaaskruiden, snuf zout, 75 gr. boter.
Hulpmiddelen & keukengerei
zeef, bakplaat (bekleed met bakpapier), oven.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1137717
Homepage ID
1258372
Smaak
A
Teller
4010
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
deeg moet 2 uur rusten!
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid