Bereidingswijze
Zeef de bloem en meng dit met het bakpoeder, de speculaaskruiden en het zout. Basterdsuiker en (koude) boter toevoegen. Kneed hier soepel deeg van en laat dat vervolgens een nacht staan in de koelkast. Zo trekken de kruiden goed in het deeg. Niet langer, want daar wordt het niet lekkerder van. Dan het deeg goed kneden. Wie een speculaasplank heeft kan die met bloem bestuiven en er stukjes deeg indrukken. Anders rol je het deeg totdat het ongeveer 1 1/2 cm. dik is en kun je er koekjes van snijden. Poppetjes zijn natuurlijk klassiek, maar je kan ook zelf andere vormen verzinnen. Dan het deeg met het losgeklopte ei bestrijken met een kwastje. De koekjes leg je op een beboterde bakplaat en bestrooi je met amandelsnippers. Ook de stukjes amandel bestrijken met het losgeklopte ei. Vervolgens in een matig warme oven op 160 graden in zo\'n 30 minuten bruin en gaar bakken. De laatste vijf minuten het speculaas even omdraaien
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
400 gram bloem - 2 1/2 theelepels bakpoeder - 1 1/2 theelepel speculaaskruiden - 200 gram boter - 250 gram bruine basterdsuiker - 75 gram amandelsnipper - 1 losgeklopt ei
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1137088
Homepage ID
1077555
Smaak
Z
Teller
941
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid