Roomborsthartjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/05/2005 - 15:14
Bereidingswijze
Vorm(pjes) (bij springvorm bodem niet gebruiken) met koud water nat maken en op bakpapier leggen. In pan suiker met slagroom, melk en roomboter mengen en geheel zachtjes al roerend met houten lepel aan de kook brengen en suiker oplossen. Pan van vuur nemen en mengsel blijven roeren tot krassend geluid hoorbaar is. Suikerlaag langs rand en bodem telkens losmaken en door massa roeren. Let op dat mengsel nog vloeibaar genoeg is om te schenken. Mengsel direct in vorm(pjes) gieten, laten afkoelen en goed hard laten worden. Vormpjes na ca. 30 minuten omdraaien zodat onderkanten ook kunnen drogen (bij gebruik van springvorm plank op vorm leggen en samen keren). Vorm(pjes) na ca. 1 uur verwijderen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
250 gram kristalsuiker - 1/2 bekertje slagroom a 125 ml -1 1/2 eetlepel melk - 1 theelepel roomboter

Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier, borstplaatvormpjes, ronde ijzeren vormpjes, springvorm doorsnede ca. 20 cm
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1137081
Homepage ID
1077555
Smaak
Z
Teller
455
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
luckyjo
Gelegenheid