Bereidingswijze
Doe het amandelschaafsel in de keukenmachine. Maal de amandelen zo fijn mogelijk. Doe het amandelpoeder dat nu overgebleven is, in een kom.
Was je handen en droog ze goed af. Meng de poedersuiker door het amandelpoeder. Doe dan het eiwit erbij en kneed het tot een soepel, maar stevig mengsel. Als het mengsel nog te plakkerig is, meng er dan wat extra poedersuiker door. Is het mengsel te droog? Meng er dan wat extra eiwit door.
Strooi een beetje poedersuiker op een grote plank. Rol met een deegroller het marsepein uit tot een lap van een halve centimeter dik. Steek er met vormpjes allerlei figuurtjes uit of kneed er poppetjes of dieren van.
Was je handen en droog ze goed af. Meng de poedersuiker door het amandelpoeder. Doe dan het eiwit erbij en kneed het tot een soepel, maar stevig mengsel. Als het mengsel nog te plakkerig is, meng er dan wat extra poedersuiker door. Is het mengsel te droog? Meng er dan wat extra eiwit door.
Strooi een beetje poedersuiker op een grote plank. Rol met een deegroller het marsepein uit tot een lap van een halve centimeter dik. Steek er met vormpjes allerlei figuurtjes uit of kneed er poppetjes of dieren van.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
4 zakjes amandelschaafsel 45 gram - 175 gram poedersuiker - 2/3 cupje eiwit (staat in de koeling bij de kaas) - extra poedersuiker om te bestuiven - keukenmachine - deegroller - uitsteekvormpjes
Leuke tips
In feestwinkels en in Aziatische winkels kun je levensmiddelkleurstof kopen. Meng enkele druppels kleurstof door de marsepein, dan krijgt het een vrolijk kleurtje.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1137076
Homepage ID
1077555
Smaak
Z
Teller
751
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid