Marsepeinlollies

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/01/2005 - 14:54
Bereidingswijze
* Doe de amandelen in de mengkom van de keukenmachine en laat de machine malen totdat de amandelen fijn poeder zijn geworden.
Strooi de poedersuiker en de cacao bij de amandelpoeder en laat de machine nog even draaien.
Schenk druppel voor druppel het eigeel uit het cupje in de vultuit van de machine.
Druk na elke druppel op de knop om de machine heel even te laten draaien.
Stop met het druppelen wanneer het amandelmengsel aan elkaar begint te plakken.
* Maak de mengkom van de keukenmachine los.
Schraap de amandelmengsel eruit en leg op een grote snijplank of in een kom.
Kneed de massa goed door.
Voeg evt. wat poedersuiker toe als de marsepein te klef en plakkerig is.
Draai er tussen je handen 20 balletjes van, zo groot als een flinke knikker.
* Breng in een grote pan een laag water aan de kook.
Zet het vuur dan laag, zodat het water niet meer borrelt.
Hang nu een kleine pan in de pan.
De bodems mogen elkaar niet raken.
Breek de chocolade in stukjes.
Doe de chocoladestukjes in de kleine pan en roer steeds, tot alle chocolade is gesmolten.
* Steek de balletjes marsepein aan de satestokjes en doop ze snel in de chocolade.
Schep de chocolade met een lepel over de onbedekte marsepein.
Zet de balletjes marsepein in een glas, maar de balletjes mogen elkaar niet raken.
Zet het glas minstens een kwartier in de koelkast om de chocolade weer hard te laten worden.
Aantal personen
20.00
Vertel iets leuks over dit recept

Ben je jarig in de Sinterklaas tijd, dan is dit leuk om te trakteren.
Ingrediƫnten
3 zakje gepelde amandelen. (a 55 gr.)
150 gr. poedersuiker.
2 eetl. cacaopoeder.
1/2-1 cup gepasteuriseerd vloeibaar eigeel.
200 gr. pure chocolade.
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenmachine, satestokjes.
Leuke tips
BELANGRIJK;DE EIEREN IN DIT RECEPT MOGEN NIET VERVANGEN WORDEN DOOR GEWONE EIEREN , VANWEGE HET RISICO OP SALMONELLABESMETTING.
GEPASTEURISEERDE EIEREN ZIJN TE KOOP BIJ O.A. ALBERT HEIN.

TIP;Lust je geen pure chocola doop de lollies dan in witte of melkchocolade.
De lollies kun je ook nog snel in kleurige balletjes dippen (Flesje musket gemengd).
Zodra de lollie hard zijn, kun je ze verpakken in glimmend pakpapier of doorzichtig cellofaan.
Vindt je marsepein maken teveel werk, neem dan kant en klare marsepein en rol daar balletjes van.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1136922
Homepage ID
853758
Smaak
Z
Teller
1350
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
paula_bijl
Gelegenheid