Bereidingswijze
Zet de spliterwten samen met de platte rib op in een pan water. Zorg dat alles goed onder staat. Breng dit aan de kook. Regelmatig afschuimen. Voeg de geraspte knolselderij, prei en wortel toe en laat dit zo′n 3 uur sudderen. Haal het vlees uit de pan en haal al het vlees van de botten en snij het fijn. Vlees samen met de bouillonblokken terug in de pan. Op smaak brengen met peper en zout. Rookworst erbij en warm laten worden.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Speciaal voor Sinterklaas. Ik maak ′m al jaren zo en iedereen smult ervan.
Ingrediënten
500 gr. spliterwten;
500 gr. platte rib of hamschijf;
1 knolselderij;
2 preien;
1 winterpeen;
5 bouillonblokjes;
rookworst;
zout en peper naar smaak.
500 gr. platte rib of hamschijf;
1 knolselderij;
2 preien;
1 winterpeen;
5 bouillonblokjes;
rookworst;
zout en peper naar smaak.
Hulpmiddelen & keukengerei
rasp (of keukenmachine);
grote soeppan;
schuimspaan.
grote soeppan;
schuimspaan.
Leuke tips
Lekker met roggebrood, katenspek en mosterd.
Zet ook de pepermolen op tafel!
Zet ook de pepermolen op tafel!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1136909
Homepage ID
1100617
Smaak
N
Teller
2746
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Spliterwten wassen. De prei in ringen snijden en goed wassen.
De knolselderij en winterpeen schillen en raspen (ik doe dat met de keukenmachine, gaat heel snel).
De knolselderij en winterpeen schillen en raspen (ik doe dat met de keukenmachine, gaat heel snel).
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid