Bereidingswijze
In een grote kom bloem mengen met bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden en mespunt zout.
Boter met stroop in magnetron in ongeveer 30 sec. laten smelten.
Botermengsel met ei door melk roeren.
Met vork vloeibaar mengsel snel door bloem roeren, enkele klontjes zijn geen bezwaar.
Beslag in muffinvormpjes scheppen.
Kruidkoekmuffins in midden van de oven in ca. 20-25 min. bruin en gaar bakken.
Muffins 5 min. laten afkoelen en uit vorm nemen.
Boter met stroop in magnetron in ongeveer 30 sec. laten smelten.
Botermengsel met ei door melk roeren.
Met vork vloeibaar mengsel snel door bloem roeren, enkele klontjes zijn geen bezwaar.
Beslag in muffinvormpjes scheppen.
Kruidkoekmuffins in midden van de oven in ca. 20-25 min. bruin en gaar bakken.
Muffins 5 min. laten afkoelen en uit vorm nemen.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere muffins voor de Sinterklaastijd
Ingrediƫnten
-300 gr bloem (gezeefd) -1 zakje bakpoeder -175 donkere basterdsuiker -2 el koekkruiden -75 gr boter -5 el stroop -1 ei, losgeklopt -200 ml halfvolle melk
Hulpmiddelen & keukengerei
muffinvorm met 12 holtes, ingevet (of met papieren vormpjes)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1136842
Homepage ID
1269227
Smaak
A
Teller
860
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Oven voorverwarmen op 175 graden.
- Muffinvorm met bloem bestuiven
- Muffinvorm met bloem bestuiven
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid