Bereidingswijze
Maak een bal van de (ontdooide) bladerdeegplakjes en rol uit tot een vierkant (strooi wat bloem op deegroller en aanrecht tegen het plakken). Door midden snijden en achterelkaar leggen.
Plaats in het midden van de plak de amandelspijs (dit gaat het beste met een spuitzak) en vorm het deeg eromheen. Plak het deeg vast met een losgeklopt ei en zorg dat de naad onderop ligt.
Vorm een leuke letter op een ingevette bakplaat en bestrijk \\\'m met de rest van het ei. Ongeveer 25 minuten bakken op 180 graden.
Probeer en geniet!
Plaats in het midden van de plak de amandelspijs (dit gaat het beste met een spuitzak) en vorm het deeg eromheen. Plak het deeg vast met een losgeklopt ei en zorg dat de naad onderop ligt.
Vorm een leuke letter op een ingevette bakplaat en bestrijk \\\'m met de rest van het ei. Ongeveer 25 minuten bakken op 180 graden.
Probeer en geniet!
Vertel iets leuks over dit recept
Met zelfgemaakt amandelspijs
Ingrediƫnten
- 100 gram gepelde amandelen
- 100 gram suiker
- 2 eieren
- sap van een halve citroen
- 250 gram bladerdeeg
- 100 gram suiker
- 2 eieren
- sap van een halve citroen
- 250 gram bladerdeeg
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenmachine
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1136771
Homepage ID
610935
Smaak
Z
Teller
647
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maal de amandelen fijn in een keukenmachine, voeg de suiker toe en maal nog een keer. Haal het mengsel uit de kom en doe er een ei en het citroensap bij. Kneed het geheel tot een bal en leg het in een plastic zakje in de koelkast (voor de lekkerste smaak doe je dit een week van te voren!)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid