speculaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/28/2005 - 21:01
Bereidingswijze
roer de boter het ei en de dooier door mekaar, voeg de mix toe en meng tot je een samenhangend deeg hebt. laat 15 min afkoelen in de koelkast. zorg dat je de plankjes goed invrijft met bloem en tik dan het overtollig bloem weg. vul de plankjes met wat deeg en schraap het teveel aan deeg er vanaf. draai de vorm om en leg het deeg op wat bakpapier. Meestal komt het deeg niet zo goed los, het kan zijn dat uw mengsel te hard kleeft, in dit geval doe je er wat bloem bij. is het te droog doe je er een beetje eiwit bij. het deeg mag niet kleven. ik heb als truk dat ik onderaan het plankje(aan de voet) laat ik het deeg er iets over komen. Zo heb je de mogenlijkheid dat je het deeg kunt vasthouden waneer je het uit de vorm wil halen en heb je onbeschadigde figuurtjes. het overtollig deeg snijd je dan gewoon weg.
als je geen plankjes hebt gebruik dan gewoon steekvormpjes. heel leuk en eenvoudig om met kinderen te doen.
succes
Ingrediƫnten
120gr HARDE boter, 1ei + 1eidooier, 500gr mix voor speculaas(AVEVE)
Hulpmiddelen & keukengerei
houten speculaasvormen of steekvormpjes
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1136752
Homepage ID
1073518
Smaak
Z
Teller
1236
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
rafdebock
Gelegenheid