marsepein

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/28/2005 - 11:58
Bereidingswijze
  • de marsepein weer op kamertemperatuur laten komen en verwerken tot aardappeltjes of figuurtjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Image
Ingrediƫnten
  • 125 gr. blanke amandelen
  • 125 gr. poedersuiker
  • 1 eetl. sinaasappellikeur (slijter)
  • 2-3 eetl. sinaasappelsap
  • Hulpmiddelen & keukengerei
    • keukenmachine
    • huihoudfolie
    Leuke tips
    • een van de traditionele figuurtjes die van marsepein gemaakt worden is een varkentje
    • kneed enkele druppels rode levensmiddelenkleurstof door de marsepein tot de gewenste roze kleur bereikt is
    • vorm van de marsepein kleine of grote varkentjes en gebruik bijvoorbeeld zilverpillen voor de ogen
    Bereidingstijd
    > 120 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Anders
    Recept ID
    1136722
    Homepage ID
    1208825
    Smaak
    Z
    Teller
    2747
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    11
    Aantal reacties
    3
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    • amandelen in de keukenmachine doen en heel fijn malen
    • poedersuiker toevoegen en amandelen en poedersuiker goed door elkaar mengen
    • sinaasappellikeur en 1 eetl. sinaasappelsap toevoegen en alles tot een soepele massa mengen< eventueel< als het mengsel te droog blijft, wat meer sinaasappelsap toevoegen
    • met de hand de marsepein even goed doorkneden
    • daarna de marsepein tot een bal vormen en verpakken in huishoudfolie
    • de marsepein in de koelkas 2-3 dagen laten rusten
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    kafes
    Gelegenheid