Bereidingswijze
- de marsepein weer op kamertemperatuur laten komen en verwerken tot aardappeltjes of figuurtjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
Hulpmiddelen & keukengerei
- keukenmachine
- huihoudfolie
Leuke tips
- een van de traditionele figuurtjes die van marsepein gemaakt worden is een varkentje
- kneed enkele druppels rode levensmiddelenkleurstof door de marsepein tot de gewenste roze kleur bereikt is
- vorm van de marsepein kleine of grote varkentjes en gebruik bijvoorbeeld zilverpillen voor de ogen
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1136722
Homepage ID
1208825
Smaak
Z
Teller
2747
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- amandelen in de keukenmachine doen en heel fijn malen
- poedersuiker toevoegen en amandelen en poedersuiker goed door elkaar mengen
- sinaasappellikeur en 1 eetl. sinaasappelsap toevoegen en alles tot een soepele massa mengen< eventueel< als het mengsel te droog blijft, wat meer sinaasappelsap toevoegen
- met de hand de marsepein even goed doorkneden
- daarna de marsepein tot een bal vormen en verpakken in huishoudfolie
- de marsepein in de koelkas 2-3 dagen laten rusten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid