Bereidingswijze
- oven voorverwarmen op 175*C
- de bakplaat bekleden met bakpaier
- het werkvlak en de deegroller bestuiven met wat bloem
- het speculaasdeeg op het wrkvlak leggen en met de deegroller uitrollen tot een rechthoekige lap van ong. 1 cm. dik
- de deeglap op de bakplaat leggen en de amandelen erin drukken
- de bakplaat in het midden van de oven schuiven en de speculaas in 25 tot 30 min. bruin en gaar laten bakken.
- de speculaas op een rooster laten afkoelen en dan in een trommel bewaren
- voor het serveren de speculaas in stukken breken
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
- 250 gr. zelfrijzen bakmeel
- 125 gr. donkerbruine basterdsuiker
- 2 eetl. speculaaskruiden
- 175 gr. koude, harde roomboter, in kleine blokjes
- 50 gr. blanke amandelen, gehalveerd
Hulpmiddelen & keukengerei
- huishoudfolie
- bakpapier
- deegroller
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1136720
Homepage ID
1208825
Smaak
Z
Teller
1008
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- in een kom zefrijzend bakmeel met bruine suiker, een halve theel. zout en spculaaskruiden door elkaar mengen
- boter toevoegen en ales met de vingers tot een korrelig deeg mengen
- het geheel snel met koele handen tot een samengangend en soepel deeg kneden
- van het deeg een bal vormen, verpakken in huishoudfolie en in de koeldas ong. 1 uur, maar liever nog een paar dagen, laten rusten (door het langere rusten komt de speculaassmaak beter tot ontwikkeling)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid