speculaasbrokken

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/28/2005 - 11:46
Bereidingswijze
  • oven voorverwarmen op 175*C
  • de bakplaat bekleden met bakpaier
  • het werkvlak en de deegroller bestuiven met wat bloem
  • het speculaasdeeg op het wrkvlak leggen en met de deegroller uitrollen tot een rechthoekige lap van ong. 1 cm. dik
  • de deeglap op de bakplaat leggen en de amandelen erin drukken
  • de bakplaat in het midden van de oven schuiven en de speculaas in 25 tot 30 min. bruin en gaar laten bakken.
  • de speculaas op een rooster laten afkoelen en dan in een trommel bewaren
  • voor het serveren de speculaas in stukken breken
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Image
Ingrediƫnten
  • 250 gr. zelfrijzen bakmeel
  • 125 gr. donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eetl. speculaaskruiden
  • 175 gr. koude, harde roomboter, in kleine blokjes
  • 50 gr. blanke amandelen, gehalveerd
Hulpmiddelen & keukengerei
  • huishoudfolie
  • bakpapier
  • deegroller
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1136720
Homepage ID
1208825
Smaak
Z
Teller
1008
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
  • in een kom zefrijzend bakmeel met bruine suiker, een halve theel. zout en spculaaskruiden door elkaar mengen
  • boter toevoegen en ales met de vingers tot een korrelig deeg mengen
  • het geheel snel met koele handen tot een samengangend en soepel deeg kneden
  • van het deeg een bal vormen, verpakken in huishoudfolie en in de koeldas ong. 1 uur, maar liever nog een paar dagen, laten rusten (door het langere rusten komt de speculaassmaak beter tot ontwikkeling)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kafes
Gelegenheid