Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 175 ?C of gasovenstand 3.
- In keukenmachine of met mixer boter mengen met 2 eetlepels water en mix voor speculaas.
- Deeg met handen tot bal kneden.
- Abrikozen, pistachenoten en gember in keukenmachine tot pasta mengen.
- Deeg in ca. 25 balletjes (walnootgrootte) verdelen.
- Met duim holte in elk bolletje drukken.
- Holtes vullen met abrikozenmengsel.
- Deeg rond vulling dichtvouwen.
- Bakplaat bekleden met bakpapier en gevulde pepernoten erop leggen.
- Pepernoten in midden van oven in 15-20 minuten goudbruin bakken.
- Laten afkoelen en serveren met (espresso)koffie.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
- 150 g zachte boter of margarine
1 pak mix voor speculaas (400 g)
80 g gewelde abrikozen (zakje a 200 g)
25 g gepelde pistachenootjes (ongezouten)
2 bolletjes gember (potje)
4 kopjes espressokoffie
Hulpmiddelen & keukengerei
- keukenmachine,
- bakpapier
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1136718
Homepage ID
1208825
Smaak
Z
Teller
703
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid