gevulde pepernoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/28/2005 - 11:27
Bereidingswijze
  • Oven voorverwarmen op 175 ?C of gasovenstand 3.
  • In keukenmachine of met mixer boter mengen met 2 eetlepels water en mix voor speculaas.
  • Deeg met handen tot bal kneden.
  • Abrikozen, pistachenoten en gember in keukenmachine tot pasta mengen.
  • Deeg in ca. 25 balletjes (walnootgrootte) verdelen.
  • Met duim holte in elk bolletje drukken.
  • Holtes vullen met abrikozenmengsel.
  • Deeg rond vulling dichtvouwen.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier en gevulde pepernoten erop leggen.
  • Pepernoten in midden van oven in 15-20 minuten goudbruin bakken.
  • Laten afkoelen en serveren met (espresso)koffie.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Image
Ingrediƫnten
  • 150 g zachte boter of margarine


  • 1 pak mix voor speculaas (400 g)


  • 80 g gewelde abrikozen (zakje a 200 g)


  • 25 g gepelde pistachenootjes (ongezouten)


  • 2 bolletjes gember (potje)


  • 4 kopjes espressokoffie


Hulpmiddelen & keukengerei
  • keukenmachine,
  • bakpapier
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1136718
Homepage ID
1208825
Smaak
Z
Teller
703
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kafes
Gelegenheid