Appel-speculaassouffleetjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/28/2005 - 11:21
Bereidingswijze
  • Oven voorverwarmen op 200 ?C.
  • In vetvrije kom eiwit met mespunt zout met mixer tot pieken stijfkloppen.
  • Eieren en basterdsuiker met mixer tot schuimige massa kloppen.
  • Bakmeel en ma?zena luchtig erdoor spatelen.
  • Appelmoes, speculaas en eiwitschuim luchtig door meelmengsel scheppen.
  • Souffl?beslag over vormpjes verdelen en bovenkant gladstrijken.
  • Vormpjes in midden van oven zetten en souffleetjes 25-30 min. bakken tot ze goudbruin en mooi gerezen zijn.
  • Tussentijds ovendeur niet openen, om inzakken te voorkomen.
  • Souffleetjes direct uit oven serveren, bijvoorbeeld met koude vanillevla of bolletjes vanilleroomijs.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Image
Ingrediƫnten
  • 1 citroen


  • 500 g friszure appels (bijv. goudrenet of coxs orange)


  • 2 eetlepels diksap appel


  • 1 eiwit


  • 2 eieren


  • 30 g witte basterdsuiker


  • 40 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd


  • 1 eetlepel ma?zena


  • 50 g speculaas of bastognekoek, verbrokkeld

Hulpmiddelen & keukengerei
  • souffl?vormpjes (inhoud 300 ml), ingevet met boter
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1136717
Homepage ID
1208825
Smaak
A
Teller
2247
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
  • Citroen schoonboenen en helft van schil fijn raspen.
  • Appels schillen en in stukjes snijden.
  • In pan met dikke bodem appel met diksap, 2 el water en citroenrasp in 10 min. zachtjes tot moes koken.
  • Citroensap erdoor roeren en moes laten afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kafes
Gelegenheid