Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 200 ?C.
- In vetvrije kom eiwit met mespunt zout met mixer tot pieken stijfkloppen.
- Eieren en basterdsuiker met mixer tot schuimige massa kloppen.
- Bakmeel en ma?zena luchtig erdoor spatelen.
- Appelmoes, speculaas en eiwitschuim luchtig door meelmengsel scheppen.
- Souffl?beslag over vormpjes verdelen en bovenkant gladstrijken.
- Vormpjes in midden van oven zetten en souffleetjes 25-30 min. bakken tot ze goudbruin en mooi gerezen zijn.
- Tussentijds ovendeur niet openen, om inzakken te voorkomen.
- Souffleetjes direct uit oven serveren, bijvoorbeeld met koude vanillevla of bolletjes vanilleroomijs.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
- 1 citroen
500 g friszure appels (bijv. goudrenet of coxs orange)
2 eetlepels diksap appel
1 eiwit
2 eieren
30 g witte basterdsuiker
40 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
1 eetlepel ma?zena
50 g speculaas of bastognekoek, verbrokkeld
Hulpmiddelen & keukengerei
- souffl?vormpjes (inhoud 300 ml), ingevet met boter
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1136717
Homepage ID
1208825
Smaak
A
Teller
2247
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Citroen schoonboenen en helft van schil fijn raspen.
- Appels schillen en in stukjes snijden.
- In pan met dikke bodem appel met diksap, 2 el water en citroenrasp in 10 min. zachtjes tot moes koken.
- Citroensap erdoor roeren en moes laten afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid