Bereidingswijze
Kipfilets afspoelen en drogen daarna citroensap erover gieten en even in laten trekken, kipkruiden erover en bruin bakken in boter en olie. Kip uit vet nemen en op bord leggen. De uien in het vet fruiten en intussen de kip in stukjes snijden. Sambal,gember, knoflook en bouillonblok ketjap, tomaten en water toevoegen, de kip terug inde pan. Kip moet net onderstaan. Deksel op de pan en ongeveer 30 min. Laten sudderen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
500 gr. Maiskipfilet
3 grote uien fijngesnipperd
1 eetl.sambal badjak (eventueel iets minder)
theelepel verse gember (geraspt)
1 kopje ketjap (Ketjap Medja nr. 1)
1 kopje water (heet)
kipkruiden(AH)
kippenbouillonblok
5 tenen knoflook
sap van halve citroen
boter en olijfolie om te bakken
3 tomaten in kleine stukjes of blikje tomatenblokjes
Kipfilets afspoelen en drogen daarna citroensap erover gieten en even in laten trekken, kipkruiden erover en bruin bakken in boter en olie. Kip uit vet nemen en op bord leggen. De uien in het vet fruiten en intussen de kip in stukjes snijden. Sambal,gember, knoflook en bouillonblok ketjap, tomaten en water toevoegen, de kip terug inde pan. Kip moet net onderstaan. Deksel op de pan en ongeveer 30 min. Laten sudderen. Lekker met rijst en komkommer.
Ingrediƫnten
HETE KIP
500 gr. Maiskipfilet
3 grote uien fijngesnipperd
1 eetl.sambal badjak (eventueel iets minder)
theelepel verse gember (geraspt)
1 kopje ketjap (Ketjap Medja nr. 1)
1 kopje water (heet)
kipkruiden(AH)
kippenbouillonblok
5 tenen knoflook
sap van halve citroen
boter en olijfolie om te bakken
3 tomaten in kleine stukjes of blikje tomatenblokjes
500 gr. Maiskipfilet
3 grote uien fijngesnipperd
1 eetl.sambal badjak (eventueel iets minder)
theelepel verse gember (geraspt)
1 kopje ketjap (Ketjap Medja nr. 1)
1 kopje water (heet)
kipkruiden(AH)
kippenbouillonblok
5 tenen knoflook
sap van halve citroen
boter en olijfolie om te bakken
3 tomaten in kleine stukjes of blikje tomatenblokjes
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan
Leuke tips
Lekker met rijst en komkommer.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1136636
Homepage ID
943199
Smaak
P
Teller
8034
Drank
Uit
Bookmarked
29
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
kip afspoelen en uien snijden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid