Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 170 graden.
Het deeg uitrollen tot een lap van ongeveer 5 mm dik. Hier twee gelijke stukken van maken. Leg ??n lap op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de plak met een beetje melk.
Kneed het ei door de amandelspijs en verdeel het over de plak deeg op het bakblik. Leg de andere plak hierbovenop en druk het goed aan. Garneer met amandelen en bestrijk het deeg tenslotte met een beetje melk.
Bak de speculaas 40 minuten in een voorverwarmde oven. Even laten uitdampen en op een rooster kiepen.
Het deeg uitrollen tot een lap van ongeveer 5 mm dik. Hier twee gelijke stukken van maken. Leg ??n lap op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de plak met een beetje melk.
Kneed het ei door de amandelspijs en verdeel het over de plak deeg op het bakblik. Leg de andere plak hierbovenop en druk het goed aan. Garneer met amandelen en bestrijk het deeg tenslotte met een beetje melk.
Bak de speculaas 40 minuten in een voorverwarmde oven. Even laten uitdampen en op een rooster kiepen.
Vertel iets leuks over dit recept
Met volumematen in plaats van gewichten.
Ingrediƫnten
Voor het deeg:
* 2 dl gezeefde bruine basterdsuiker
* 4 dl bloem
* 2 tl bakpoeder
* 175 g koude kleingesneden margarine
* 1,5 eetlepel speculaaskruiden (zie smulweb voor recepten)
* 1/2 tl zout
* 3 el melk
Voor de vulling:
400g amandelspijs
1 ei
amandelen ter garnering
* 2 dl gezeefde bruine basterdsuiker
* 4 dl bloem
* 2 tl bakpoeder
* 175 g koude kleingesneden margarine
* 1,5 eetlepel speculaaskruiden (zie smulweb voor recepten)
* 1/2 tl zout
* 3 el melk
Voor de vulling:
400g amandelspijs
1 ei
amandelen ter garnering
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1136632
Homepage ID
1025034
Smaak
Z
Teller
727
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kneed alle ingredi?nten voor het deeg door elkaar. Laat dit afgedekt een nacht rusten in de koelkast.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid