Speculaas-kruimelbodem

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/25/2005 - 14:23
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190?C. Verkruimel de koekjes in een foodprocessor of blender. Vermeng in een kom de kruimels met de suiker en de boter.
Druk de kruimelige massa met de achterkant van een lepel uit op de bodem en tegen de rand van een vlaaivorm van 22 cm doorsnee. Druk een andere vorm op de kruimelbodem om deze gelijkmatig vlak te maken en haal de vorm er weer vanaf. Bak de bodem 8 minuten. Laat hem op een rooster afkoelen.
Verpak de afgekoelde bodem in plasticfolie en bewaar hem maximaal 2 weken in de koelkast.
Ingrediƫnten
  • 18 ? 20 speculaasjes
  • 50 gram kristalsuiker
  • 75 gram gesmolten boter
Hulpmiddelen & keukengerei
Foodprocessor
Leuke tips
Variatie: vervang de speculaasjes door 18 vanille- of chocoladewafeltjes, laat de suiker weg. Meng er 75 gram gesmolten boter door. Bak en bewaar de bodem verder als hierboven.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1136577
Homepage ID
2593
Smaak
A
Teller
2037
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
geeske
Gelegenheid