Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vorm balletjes van het deeg ter grote van een knikker, druk ze wat platte en steek ze aan sateprikkers. Bak de pepernotenspiesjes op de bakplaat in 15 minuten gaar. Laat de pure en witte chocolade apart au bain marie smelten. Schenk de chocodip in kommetjes en houd ze warm op het rechaud. Serveer de pepernotenspiesjes bij de chocodipjes.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
1 anijsblokje - 150 gram zelfrijzend bakmeel - 75 gram lichtbruine basterdsuiker - 10 gram koek- en speculaaskruiden - 2 eetlepels melk - 90 gram koude boter - 200 gram pure en witte chocolade
Hulpmiddelen & keukengerei
plastic-folie - bakpapier - 10 sateprikkers - rechaud
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1136520
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
469
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Stamp het anijsblokje fijn. Meng het bakmeel met de suiker, kruiden, melk en anijs. Snijd de boter in blokjes boven het meelmengsel en kneed het met koude handen tot een soepel deeg. Laat het afgedekt 2 uur in de ijskast rusten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid