Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de bakplaat in. Bestrooi een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm. Snijd of steek bootjes en poppetjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Bak de speculaasjes midden in de oven in 14 minuten gaar.
Aantal personen
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
300 gram zelfrijzend bakmeel - 200 gram lichtbruine basterdsuiker - snufje zout - 85 gram boter - extra boter om in te vetten - 1 ei - 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
Hulpmiddelen & keukengerei
plastic-folie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1136515
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
569
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Doe het bakmeel, basterdsuiker, zout, boter, ei en kruiden met 7 eetlepels lauwwarm water in een kom en kneed het tot een soepel deeg. Vorm van het deeg een bal en laat hem afgedekt 1 nacht in de ijskast staan.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid