Bereidingswijze
Oven voor verwarmen op 175 graden.
Werkblad met bloem bestuiven en hierop deeg uitrollen tot 1 cm. dik.
Bakpapier op de bakplaat leggen, deeg erop leggen.
Amandelen in het deeg drukken.
Bakplaat in het midden van de oven plaatsen en speculaas in 30-35 min. gaarbakken.
Speculaas op een rooster laten uitdampen en voor serveren in stukken breken.
Werkblad met bloem bestuiven en hierop deeg uitrollen tot 1 cm. dik.
Bakpapier op de bakplaat leggen, deeg erop leggen.
Amandelen in het deeg drukken.
Bakplaat in het midden van de oven plaatsen en speculaas in 30-35 min. gaarbakken.
Speculaas op een rooster laten uitdampen en voor serveren in stukken breken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
400 gr. bloem, gezeefd.
100 gr. donker basterdsuiker.
4 eetl. koek- en speculaaskruiden.
175 gr. boter, in blokjes.
25 gr. garneeramandelen (baukje).
mespunt zout.
100 gr. donker basterdsuiker.
4 eetl. koek- en speculaaskruiden.
175 gr. boter, in blokjes.
25 gr. garneeramandelen (baukje).
mespunt zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenmachine.
plasticfolie.
bakpapier.
plasticfolie.
bakpapier.
Leuke tips
Bron:A/H
TIP: maak van het deeg een dikke rol en snijd hiervan dunne plakjes.
Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk in ieder koekje een amandel
TIP: maak van het deeg een dikke rol en snijd hiervan dunne plakjes.
Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk in ieder koekje een amandel
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1136439
Homepage ID
853758
Smaak
Z
Teller
335
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
In een keukenmachine bloem, basterdsuiker, kruiden en mespunt zout scheppen.
Boter toevoegen en met behulp van pulseknop mengsel kort draaien.
Al draaiend 2 eetl. ijskoud water erbij schenken tot alle ingredienten gemengd zijn.
Deeg uit de machine halen, tot een bal vormen, in plasticfolie verpakken en in de koelkast 30 min. laten rusten.
Boter toevoegen en met behulp van pulseknop mengsel kort draaien.
Al draaiend 2 eetl. ijskoud water erbij schenken tot alle ingredienten gemengd zijn.
Deeg uit de machine halen, tot een bal vormen, in plasticfolie verpakken en in de koelkast 30 min. laten rusten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid