Colakip met kersen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/22/2005 - 00:29
Bereidingswijze
Breng de kipdelen op smaak met zout en peper. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en gember. Voeg de kipdelen toe en bak ze rondom lichtbruin.
Schenk de cola over de kip en laat het geheel 1 uur zachtjes stoven.
Voeg de kersenvlaaivulling toe en bind de saus eventueel met wat ma?zena, zodat de saus mooi glanst en als een filmpje om de kip heen zit.
Kook de sugar snaps heel kort, zodat ze knapperig blijven. Serveer ze over de colakip
Vertel iets leuks over dit recept
Variantje op de Kip met Cola
Ingrediƫnten
6 kippendrumsticks; 6 kippendijtjes; zout en peper; olie of boter; 2 rode uien, gesnipperd; stukje verse gember, fijngehakt; 0,5 liter cola; 1 blik kersenvlaaivulling; ma?zena; 250 g sugar snaps
Leuke tips
Lekker met frietjes
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1136351
Homepage ID
1277236
Smaak
Z
Teller
2462
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
bacchus007
Gelegenheid