Bereidingswijze
Bak de taart ca.30 minuten in een voorverwarmde oven op 225 graden Celsius.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
250 g zelfrijzend bakmeel
160 g kristalsuiker
60 g boter,in blokjes
1 ei
250 g kwark
1 ei,gescheiden
70 g witte basterdsuiker
4 appels,geschild en in schijfjes
rasp van 1 citroen
kaneel
160 g kristalsuiker
60 g boter,in blokjes
1 ei
250 g kwark
1 ei,gescheiden
70 g witte basterdsuiker
4 appels,geschild en in schijfjes
rasp van 1 citroen
kaneel
Hulpmiddelen & keukengerei
Een springvorm (doorsnee 28 cm),een oven
Leuke tips
Serveren op mooie dessertbordjes,eventueel met een toefje slagroom.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1136267
Homepage ID
1268061
Smaak
A
Teller
1068
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 225 graden Celsius.
Meng bakmeel,kristalsuiker,boter en ei door elkaar.Kneed het vervolgens tot een massa(deze massa hoeft niet uitgerold te worden)
Bekleed met de helft van het deeg een beboterde springvorm(28 cm)en druk het deeg goed aan.
Meng de kwark met de citroenrasp,de basterdsuiker en de eidooier.
Klop het eiwit stijf en schep dat door het kwarkmengsel.Bestrooi de appelschijfjes met kaneel en kristalsuiker en verdeel ze over de bodem in de bakvorm.Schep hier bovenop het kwarkmengsel en verkruimel het overgebleven deeg erover.
Meng bakmeel,kristalsuiker,boter en ei door elkaar.Kneed het vervolgens tot een massa(deze massa hoeft niet uitgerold te worden)
Bekleed met de helft van het deeg een beboterde springvorm(28 cm)en druk het deeg goed aan.
Meng de kwark met de citroenrasp,de basterdsuiker en de eidooier.
Klop het eiwit stijf en schep dat door het kwarkmengsel.Bestrooi de appelschijfjes met kaneel en kristalsuiker en verdeel ze over de bodem in de bakvorm.Schep hier bovenop het kwarkmengsel en verkruimel het overgebleven deeg erover.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid