Bereidingswijze
Kook de aardappelen 10 minuten in ruim water met zout.Voeg de spruitjes toe en kook ze ca. 10 minuten mee. Bak intussen de spekreepjes in ca. 5 minuten goudbruin en knapperig. Schep het spek uit de pan. Verwarm de melk.Giet de aardappelen en de spruitjes af en stamp deze met de boter en de melk tot een puree. Breng de stamppot op smaak met peper en zout.Bestrooi de stamppot met de spekreepjes en de gefruite uitjes.Lekker met runderbraadworst:
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
2 kg kruimige aardappelen,in stukken-zout-750 gr.spruitjes,schoongemaakt-200 gr.magere spekreepjes- 1dl melk- 50 gr.boter of margarine- peper- 4 eetl. gefruite uitjes.
Hulpmiddelen & keukengerei
Kook-en braadpan.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1135774
Homepage ID
1207772
Smaak
H
Teller
1427
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid