Bereidingswijze
Melk, meel en zout mengen met mixer.
Ei-dooiers en suiker toevoegen en mixen.
Het stijf geklopte ei-wit toevoegen en mengen.
Koekenpan verwarmen, klein klontje boter in de pan smelten en dan de mix toevoegen tot maximaal 2 cm dik.
Beide kanten goudgeel bakken. (keren als de bovenkant nog een beetje vloeibaar is en niet doorbakken!)
Als beide kanten goudgeel zijn de koek in stukjes verdelen. Klaar!
Ei-dooiers en suiker toevoegen en mixen.
Het stijf geklopte ei-wit toevoegen en mengen.
Koekenpan verwarmen, klein klontje boter in de pan smelten en dan de mix toevoegen tot maximaal 2 cm dik.
Beide kanten goudgeel bakken. (keren als de bovenkant nog een beetje vloeibaar is en niet doorbakken!)
Als beide kanten goudgeel zijn de koek in stukjes verdelen. Klaar!
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
250 ml melk, 40 gram suiker, 6 ei-dooiers, 6 ei-wit, 250 gram bloem, zout en boter.
Hulpmiddelen & keukengerei
Koekenpan met anti-aanbak laag, houten spatel, mixer.
Leuke tips
Serveren met poedersuiker en frambozenjam.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Oostenrijks
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1135659
Homepage ID
31491
Smaak
Z
Teller
9735
Drank
Uit
Bookmarked
94
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De 6 eieren scheiden in eidooiers en ei-wit.
Ei-wit stijf kloppen met mixer.
Ei-wit stijf kloppen met mixer.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid