Bereidingswijze
Maak de puree met zout en peper op smaak af.Kneed het mengsel goed dooreen tot een stevig deeg en voeg zonodig wat bloem toe.
Vorm steeds van 1 eetlepel deeg een plat rond koekje,haal dit door wat bloem en bak het in frituurvet goudbruin.Laat de bemuelos uitlekken,strooi er de gehakte peterselie over en meng deze naar verkiezing door het deeg.
Vorm steeds van 1 eetlepel deeg een plat rond koekje,haal dit door wat bloem en bak het in frituurvet goudbruin.Laat de bemuelos uitlekken,strooi er de gehakte peterselie over en meng deze naar verkiezing door het deeg.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit aardappelgerecht lijkt veel op de in het vergeetboek geraakte oudhollandse aardappelkoekje al werden die zonder kaas bereid.(Uit kok rond de klok)De bemuelos werden van oudsher door joden in het Midden-Oosten gemaakt(in de paastijd met matsemeel in plaats van bloem).
Ingrediƫnten
- 1kg:aardappelen
- 2-3 eieren
- 250gr:kaas
- zout
- zwarte peper
- bloem
- frituurvet
- gehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
frituurpan en een gewone pan
Leuke tips
nvt
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1135391
Homepage ID
1215781
Smaak
H
Teller
780
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kook de aardappelen gaar,giet ze zo nodig zorgvuldig af en stamp ze fijn(de massa moet zo droog mogelijk blijven).
Klop de eieren los en meng ze met de geraspte kaas door de aardappelen.
Klop de eieren los en meng ze met de geraspte kaas door de aardappelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid