Bereidingswijze
Doe het water in de pan en laat de pompoen 10 minuten gaar koken op een laag vuur.
Roer er de groente bouillon door(die van tevoren is gemaakt en gezeeft),laat de soep afkoelen en meng tot een dikke puree in een bekermixer.Deze soep moet vrij dun en goudbruin van kleur zijn.
Roer er de groente bouillon door(die van tevoren is gemaakt en gezeeft),laat de soep afkoelen en meng tot een dikke puree in een bekermixer.Deze soep moet vrij dun en goudbruin van kleur zijn.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
(Bron:Overheerlijk eten zonder vlees.) Pompoensoep is een meesterlijke soep,de meeste mensen hebben aan een bakje niet genoeg!Dus echt het proberen waard.Dit is een soep voor vegetarisch eten.
Ingrediƫnten
- 1kg:pompoen(alleen het vruchtvlees)
- 75gr:boter
- zout en peper
- 6dl:kokend water
- Ongeveer 1 liter lichte groentebouillon
Hulpmiddelen & keukengerei
pan en een zeef
Leuke tips
Geef er een stokbroodje bij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1134973
Homepage ID
1215781
Smaak
A
Teller
2005
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak het vruchtvlees schoon en verwijder de pitjes.Snijd het vruchtvlees in stukken en fruit ze in boter met peper en zout naar smaak.Het vruchtvlees wordt gauw zacht,neemt het grootste gedeelte van de boter op.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid