Macaronigratin met kippenchipolata

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 10/25/2005 - 13:10
Bereidingswijze
Bereiding (30 min. + 15 min. in de oven)
1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak
de kippenchipolata goudbruin aan beide zijden. Laat op een zachter vuur gedurende 5 min. gaar bakken. Snij in stukken van ongeveer 2 cm.
2. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een stoofpot en laat de gesnipperde sjalotten glazig stoven. Voeg de selder toe en laat al roerend even stoven. Voeg de kippenbouillon toe en laat
5 min. sudderen. Voeg de tomatenstukjes en het kruidentuiltje toe en kruid met peper en zout. Roer er de chipolata onder.


3. K?ok intussen de macaroni gaar in 4 L lichfgezouten water. Giet af en meng onder de saus. Schep in een ovenschotel en strooi er de gemalen mozzarella over.
4. Schuif in een voorverwarmde oven (180 oe) gedurende 15 min. en dien onmiddellijk op.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
800 g kippenchipolata
400 g macaroni
2 sjalotten
1 witte selder
800 g tomatenstukjes (blik)
1 eetl. kruidentuiltje
100 g gemalen mozzarella
3 eetl. olijfolie
3 dl kippenbouillon (1 blokje
opgelost in 3 dl heet water)
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Dit is een recept van Colruyt(supermarkt in Belgi?)
Leuke tips
Tip
U kan dit recept tot en met punt 3 enkele uren vooraf klaarmaken. Laat de schotel dan 5 min. langer in de oven staan.

Begeleidende wijn Montepulciano d\\\\\\\\\\\\\\\'Abruzzo D.O.C. Farnese - Itali?
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1134796
Homepage ID
1012449
Smaak
H
Teller
3037
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Snij de witte selder in kleine stukjes. - Snipper de sjalotten fijn.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
suzy2550
Gelegenheid