Franse appeltaart.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/19/2005 - 12:12
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op200 graden gasovenstand op 4. Taartvorm (doorsnede 26 cm) invetten met 1 eetlepel olie. Appels schillen, in vieren snijden en klokhuizen verwijderen. Appelpartjes elk in 3 plakjes snijden en in vorm rangschikken. In een kom door elkaar roeren: 5 eetlepels olie, suiker, vanillesuiker,eieren, bloem, zout en rumaroma. Scheutje voor scheutje melk erdoor roeren (het beslag lijkt op pannenkoekbeslag). Beslag over de appels schenken. In het midden van de oven de taart in 45 minuten gaar en bruin bakken.
Taart uit oven nemen en iets laten afkoelen.
Platte schaal op vorm leggen. Samen keren, en taart op schaal laten glijden. Dik bestrooien met poedersuiker.
Ingrediƫnten
6 eetlepels olie,4appels, 100 gram suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 3 eieren, 150 gram bloem, 1 theelepel zout, 1 theelepel rumaroma, 2 dl melk, poedersuiker (strooibus)
Leuke tips
Warm of afgekoeld opdienen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1134491
Homepage ID
1176412
Smaak
A
Teller
1606
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
j-de-jonge-kok
Gelegenheid