Bereidingswijze
Appels schillen en in blokjes snijden in een grote kom en besprenkelen met citroensap. Kaneel erover strooien, 2 eetlepels custard met een beetje melk erdoor roeren. de rozijnen, krenten en amandelen (fijn gemaakt) goed erdoor hutselen.
Mix de boter, bruine basterd, vanille suiker en wat citroensap goed. Doe er het ei erbij, en maak er een smeuige massa van.
Zelfrijzend bakmeel losmaken en daar de koekkruiden door.
Goed mixen tot er een mooi lad beslag ontstaat.
Neem 3/4 van het deeg om de bodum en de zijkant van de vorm te bedekken.
Neem een bord of kom voor deamandelspijs en meng er 1 ei door heen.
Smeer ditgeheel uit over de bodum.
verdeel hierover de inhoud van de appels.
Eindig met een laagje deeg.
Erg lekker is om dit helemaal plat te rollen, maar ook de standaard repen is goed.
Bestrijk detaart met een 1/2 ei.
Laat de taartin 60 minuten gaar worden op 200 graden.
Mix de boter, bruine basterd, vanille suiker en wat citroensap goed. Doe er het ei erbij, en maak er een smeuige massa van.
Zelfrijzend bakmeel losmaken en daar de koekkruiden door.
Goed mixen tot er een mooi lad beslag ontstaat.
Neem 3/4 van het deeg om de bodum en de zijkant van de vorm te bedekken.
Neem een bord of kom voor deamandelspijs en meng er 1 ei door heen.
Smeer ditgeheel uit over de bodum.
verdeel hierover de inhoud van de appels.
Eindig met een laagje deeg.
Erg lekker is om dit helemaal plat te rollen, maar ook de standaard repen is goed.
Bestrijk detaart met een 1/2 ei.
Laat de taartin 60 minuten gaar worden op 200 graden.
Ingrediƫnten
1 kilo goudreinetten, 100 gram rozijnen, 100 gramamandelen, pakje spijs (Baukje), 25 gram (room) boter, 250 gram bruine basterd, 250 gram zelfrijzend bakmeel, 2 eetlepels koek en speculaas kruiden, kaneel poeder, 1 zakje vaniile suiker,citroensap, ca. 2 1/2 ei, 2 eetlepels custard, scheutje melk, wat bloem en vet voor de deegvorm.
Hulpmiddelen & keukengerei
Deegvorm
Leuke tips
Inplaats van rozijnen, krenten en geprakte amandelen kun je ook een zakje studenten haver aan de appel toevoegen.
Om de taart te versieren zou je hele amandelen kunnen nemen.
Om de taart te versieren zou je hele amandelen kunnen nemen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1134488
Homepage ID
1176412
Smaak
A
Teller
2513
Drank
Uit
Bookmarked
24
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid