Bereidingswijze
Zeef de bloem en doe deze in een kom. Voeg de bakpoeder, zout, vanillesuiker toe en roer dit goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer alles goed door elkaar zodat je geen klonten krijgt. Voeg de eieren een voor een toe en roer ze goed door het beslag. Laat het beslag even rusten zodat het beslag de goede dikte krijgt. Doe het beslag in het flesje en klaar voor gebruik. Zet de poffertjespan op het vuur en laat goed heet worden. Maak de holletjes met wat olie vettig en schenk in ieder holletje iets meer dan de helft met wat deeg. Zet de pan tussen vol en half voor het vuur, zodat de poffertjes niet aanbranden. Draai de poffertjes om als het deeg bijna droog is aan de bovenkant. Bak ze nog even aan de andere kant. Doe ze dan op een bord en strooi er poedersuiker over en leg er een klontje roomboter bij.
Vertel iets leuks over dit recept
Het flesje voor de poffertjesmix kan je kopen bij de Blokker
Ingrediƫnten
250 gram bloem, 8 gram bakpoeder (half zakje), 2-3 eieren, 4-5 dl melk, 2 zakjes vanillesuiker, 1 theelepel olie, roomboter, poedersuiker, snufje zout
Hulpmiddelen & keukengerei
poffertjespan, flesje voor de poffertjesmix
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Streekgerecht
Recept ID
1134393
Homepage ID
1301166
Smaak
A
Teller
11982
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid