zuute plassies

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 09/15/2005 - 13:07
Bereidingswijze
De gist moet opgelost worden in warm water van ong 45 graden.Dan de stroop toevoegen en laten oplossen.Dan de meel,br suiker en de anijs toevoegen.Het geheel kneden en 20 min laten rijzen.


Het deeg afslaan en bolletjes van maken,weer 20 min laten voorrijzen,opnieuw kneden en laten narijzen(45 min)Vervolgens de plassies 10 tot15 min bakken in een voorverwarmde oven van 250C
Vertel iets leuks over dit recept
echt drents
Ingrediƫnten
  • 500 gr rogge-of tarwemeel
  • 1 liter water
  • 50 gr gist
  • 1 theel zout
  • 1 1/2 eetl anijs
  • 60 gr stroop of 40 gr bruine bastardsuiker
  • 25 gr melasestroop
  • Bereidingstijd
    30-60 min
    Keuken
    U
    Soort gerecht / gang
    Banket
    Recept ID
    1132286
    Homepage ID
    1075122
    Smaak
    Z
    Teller
    2331
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    2
    Aantal reacties
    1
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    annie0710
    Gelegenheid