Bereidingswijze
Bak het vlees lekker bruin. Haal het vlees eruit en fruit de uienringen, de champignons en de twee uitgeperste teentjes knoflook in de pan. Voeg daarna het vlees weer toe. Voeg de sambal en de nasikruiden ( recht uit het zakje ) toe. Goed doorroeren. Laat 15 minuten op een zacht vuur staan. Voeg daarna de tomatenketchup, de Ketjap manis, pindakaas en bruine suiker toe. Schenk ook het kopje water erbij. Dit geheel op een zacht vuur, onder regelmatig doorroeren, 1 uur laten pruttelen. Indien de saus te dik is kan er een kleine hoeveelheid water worden toegevoegd.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekker rijstgerecht dat bij eenieder in de smaak valt.
Ingrediƫnten
1 pak rijst
500 gram varkenspoulet
3 uien
1 bakje ( gesneden ) champignons
2 teenttjes knoflook
1 pakje conimex nasikruiden
5 eetlepels Ketjap Manis
5 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel sambal
1 eetlepel pindakaas
1 eetlepel bruine suiker
1 kopje water
500 gram varkenspoulet
3 uien
1 bakje ( gesneden ) champignons
2 teenttjes knoflook
1 pakje conimex nasikruiden
5 eetlepels Ketjap Manis
5 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel sambal
1 eetlepel pindakaas
1 eetlepel bruine suiker
1 kopje water
Hulpmiddelen & keukengerei
Knflookpers, spatel, braadpan en kookpan
Leuke tips
Maak een tulband van rijst en schep in het midden het pruttelpotje. Lekker met frisse koolsalade of komkommersalade. Wij eten dit vaak als we met meerdere mensen zijn en gemakkelijk willen eten. Dit gerecht kun je namelijk van te voren maken en opwarmen als alle gasten er zijn.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1132178
Homepage ID
1200702
Smaak
A
Teller
7905
Drank
Uit
Bookmarked
55
Aantal reacties
5
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Het is makkelijk om alle hoeveelheden vast in kleine bakjes op het aanrecht te plaatsen. Dit vergemakkelijkt het bereiden van dit recept.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid