Bereidingswijze
Breek de chocolade in stukjes en doe ze samen met de creme fraiche en de melk in de fonduepan. Laat de chocolade voorzichtig smelten en roer regelmatig met een houten lepel. Snijd intussen de ananas in plakken, schil hem dik en verwijder de harde kern uit elke plak. Snijd de ananasplakken in stukjes en doe deze in een schaaltje. Doe de lange vingers ook in een schaaltje. Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf, halveer de aardbeien als ze groot zijn en doe ze in een klein schaaltje. Schil de peren, snijd ze in partjes en snijd het klokhuis eruit. Doe de partjes in een schaaltje. Snijd het stokbrood in plakjes en doe deze in een mandje. Zet de fonduepan met de schaaltjes op tafel. Ieder kan nu iets lekkers aan een prikker of fonduevorkje steken en in de chocolade dopen.
Ingrediƫnten
300 gram pure of melk chocolade * 2 dl creme fraiche * 1 dl melk * 1/2 verse ananas * 100 gram aardbeien * 2 grote niet te rijpe peren * 1 klein vers stokbrood * lange vingers.
Hulpmiddelen & keukengerei
Fonduepan - Houten lepel - Mes - Snijplank - Kleine schaaltjes - Houten prikkers of fonduevorkjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Barbecue
Recept ID
1130848
Homepage ID
1151131
Smaak
R
Teller
3144
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid