Bereidingswijze
Verdeel de appelschijfjes met vocht over de glazen coupes. In elke ocupeeen toef kaneelroom spuiten en eventueel garneren met muntblaadjes.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nagerecht
Ingrediƫnten
2 grote groene appels (Granny Smith bijv.)
1 dl cider
1 dl sinaasapplesap
2 eetlepels suiker
1/8 liter slagroom
1 eetlepel poedersuiker
1 theelepel kaneelpoeder
(4 verse blaadjes munt voor garnering)
1 dl cider
1 dl sinaasapplesap
2 eetlepels suiker
1/8 liter slagroom
1 eetlepel poedersuiker
1 theelepel kaneelpoeder
(4 verse blaadjes munt voor garnering)
Hulpmiddelen & keukengerei
Spuitzak
Kom
4 wijde glazen coupes
Kom
4 wijde glazen coupes
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
112858
Homepage ID
1836
Smaak
Z
Teller
286
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Appels wassen,halveren en klokhuizen verwijderen. Appels in dunne schijfjes snijden.
In een kom de cider, sinaasapplesap en suiker door elkaar roeren. De appelschijfjes erdoor scheppen. Laat in de koelkast in ca. 1 uur door en door koud worden.
In een kom de slagroom met poedersuiker en kaneel stijfkloppen.
Kaneelroom in een spuitzak overdoen en tot gebruik in de koelkast leggen.
In een kom de cider, sinaasapplesap en suiker door elkaar roeren. De appelschijfjes erdoor scheppen. Laat in de koelkast in ca. 1 uur door en door koud worden.
In een kom de slagroom met poedersuiker en kaneel stijfkloppen.
Kaneelroom in een spuitzak overdoen en tot gebruik in de koelkast leggen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht