Spinazie-Geitenkaassoufle

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/11/1998 - 17:29
Bereidingswijze
De spinazie met aanhangendwater in pan doen en in ca. 5 minuten laten slinken. zout toevoegen en spinzaie verder gaar laten koken in 3 minuten. In een zeef goed laten uitlekken.
Vet de ovenschaal in.
Druk met de bolle kant van een lepel het vocht uit de spinazie. Pureer vervolgens de spinazie in een keukenmachine of hak het heeeel fijn. Indien nodig opnieuw het vocht eruit drukken.
Smelt in een pannetje boter. Roer de bloem erdoor en voeg al roerend een scheutje melk toe. Blijf roeren totdat er een dik gebonden saus ontstaat. Haal de pan van het vuur en roer de spinazie en eidooiers door de saus. Schep hierna de kaas en de majoraan door het geheel en breng eventueel op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.
Voeg aan de eiwitten een mespuntje zout toe en klop ze stijf. Spatel de eiwitten luchtig door het spinaziemengsel.
Doe het mengsel in de schaal en zet deze in het midden van de oven. Bak in ca. 30-40 minuten gaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vegetarisch hoofdgerecht
Ingrediƫnten
500 gram verse spinazie
zout
250 gram zachte geitenkaas
4 eieren
50 gram bloem
3dl melk
50 gram boter of margarine
1 theelepel majoraan
versgemalen zwarte peper
nootmuskaat
Hulpmiddelen & keukengerei
Soufleschaal of hoge ovenschaal
Keukenmachine
Pan
Zeef
Lepel
2 kommen
Leuke tips
Serveer deze soufle met wat krielaardappeltjes en een tomatensla
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
112617
Homepage ID
1836
Smaak
N
Teller
1566
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Spinazie wassen en uitzoeken.
Eventuele korstjes van de kaas halen en de kaas verkruimelen
Boven 2 kommen de eieren splitsen
Oven voorverwarmen tot 200? stand 4 voor gasoven)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sposhi