Schuimpjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 06/04/2005 - 18:00
Bereidingswijze
Klop het eiwit net zo lang totdat je de kom op zijn kop kan houden zonder dat het eiwit eruit valt. Voeg daarna theelepel voor theelepel de suiker al kloppend toe. Daarna kan je een paar druppeltjes kleurstof en smaakstof er voorzichtig bij doen met een lepel, maar pas op niet te wild anders zakt de eiwit in. De kleurstof en smaakstof zijn niet verplicht. Leg de bakpapier op de ovenschaal. Doe het mengsel in de spuitzak en spuit er kleine bolletjes mee op het bakpapier of maak kleine bolletjes met de lepel. Doe daarna de ovenschaal in het midden van de oven en laat de schuimpjes er ongeveer een uur inzitten. Laat de oven op een kier staan als de schuimpjes in de oven staan voor het waterdamp, heb je een hete lucht oven dan hoeft dit niet. Haal na een uur de schuimpjes eruit en laat ze afkoelen.
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker zacht schuimpje!
Ingrediƫnten
2 eiwitten en 120 gram suiker
kleurstof (niet verplicht) en smaakstof (niet verplicht)
Hulpmiddelen & keukengerei
kom, oven, spuitzak, garde of lepel, weegschaal, 2 bakjes, theelepel, bakpapier en een ovenschaal
Leuke tips
Gezellig op een mooi bord!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1123604
Homepage ID
1298712
Smaak
R
Teller
8720
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
32
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 120 graden.
Splits de 2 eieren, doe het eiwit in het ene bakje en het eigeel in het andere bakje. LET OP!! ER MAG GEEN EIGEEL IN HET EIWIT ZITTEN!!! Het eigeel gebruik je niet.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sarlie
Gelegenheid