Bereidingswijze
Leg de kippen op de barbecue of onder de grill tot ze bruin en knapperig zijn.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
indonesisch gestoofd kipgerecht, de gare kip wordt op de barbecue of onder de grill nog knapperig gemaakt.
Ingrediƫnten
1 kip of vier bouten. 3 tenen knoflook, geperst; 2 uien; twee theelepels sambal trassi; 4 gepofte kemirienoten; 1 theelepel ketoembar; 1/2 theelepel djinten; 2 theelepels koenjit; 1/2 theelepel laos; 2 eetlepels vloeibare tamarinde; 1 serehstengel; 1/2 eetlepel javaanse suiker of 1 eetlepel bruine suiker; blok santen (creamed coconut)
Hulpmiddelen & keukengerei
barbecue/grill
Leuke tips
lekker met 25 kempokas op een veldje in Lunetten.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Barbecue
Recept ID
1123154
Homepage ID
894834
Smaak
H
Teller
2134
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
verdeel de kip in stukken, of snijd de bouten in tweeen. Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Wrijf uien, knoflook, kemiries, sambal, ketoembar, djinten, koenjit en laos tot een brij, of pureer met een staafmixer of keukenmachine. Fruit deze brij in de hete olie even aan. Laat het geheel een paar minuten pruttelen en giet er dan 3 deciliter water bij. Breng aan de kook en voeg de tamarinde, sereh en suiker toe. Meng goed, los dan de santen erin op. Voeg de kip toe en laat ze in de saus gaar worden. Haal de kip uit de saus en dep ze goed droog.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid