Soto Ajam Paniki

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 05/13/2005 - 03:23
Bereidingswijze
Scheutje olie in soeppan verhitten en hierin ui en knoflook even fruiten. Doe er de hele kipfilet, boemboe en 1 liter water bij en breng aan de kook; laat ca 20 a 25 min zachtjes tegen de kook aan pruttelen. Haal dan de kip uit de soep en trek met 2 vorken uit elkaar in fijne draadjes.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker pikante kippesoep met oa bosuitjes en taugeh
Ingrediƫnten
1 ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), (wok-)olie, 300 gr kipfilet, bakje Boemboe voor Ajam Paniki (Conimex), ca 150 gr (basmati-)rijst (gaarkoken en afgieten en even laten droogstomen), 4 eieren (hardgekookt, gepeld en gehalveerd), ca 100 gr taugeh, 3 bosuitjes (heel fijn gesneden), gebakken uitjes (bv van Conimex).
Hulpmiddelen & keukengerei
soeppan, pannetje om eieren in te koken, pan om rijst in te koken.
Leuke tips
Verdeel het kippenvlees, taugeh, rijst, bosuitjes en eieren over diepe borden/kommen en giet hier de hete soep over in. Garneer met de gebakken uitjes erover.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1121699
Homepage ID
1080901
Smaak
P
Teller
6244
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
32
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zie ingr. lijst.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
erwin-ehv
Gelegenheid