appelbootjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 04/23/2005 - 10:45
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 ?C of gasovenstand 4. Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien (dat duurt ongeveer 10 minuten). Intussen schil je de appels en snij je ze in 4 partjes. Klokhuizen eruit, en elk appelpartje snij je weer in 4 plakjes. Druppel wat citroensap over de plakjes, zodat ze niet verkleuren. 2. Leg het bakpapier op de bakplaat. De bootjes mogen komen! Rol de hoeken van elk bladerdeegplakje 2 keer om. Zo krijg je een soort achthoekige bootjes met kleine opstaande randjes. Leg ze op de bakplaat. Klop in een kopje met een vork de eierdooier met 1 eetlepel water los. Dit mengsel strijk je dun over de rand en bodem van de deegbootjes. Strooi ook het paneermeel erover. 3. Leg de plakjes appel als dakpannen op de bodem. Meng in een kopje kaneel en suiker door elkaar en bestrooi de taartjes met lekker veel kaneelsuiker. 4. Bak ze in 20 minuten bruin (in het midden van de oven). Laat de taartjes iets afkoelen - heb je mooi even de tijd om thee te zetten.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekker op een kinder feestje.
Ingrediƫnten
1 pakje (roomboter)bladerdeeg (diepvries, 10 plakjes)

4 appels (Elstar)

1 eetlepel citroensap

1 eierdooier

1 eetlepel paneermeel

60 g fijne suiker

1/2 theelepel kaneelpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1119898
Homepage ID
1296573
Smaak
Z
Teller
898
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mijnkookhoekje
Gelegenheid