Aubergine-kaasbeignets

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 04/19/2005 - 08:52
Bereidingswijze
Vul een wol voor 1/3 met olie, of vul een electrische frituurpan volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit de olie tot 190 graden, of tot een stukje brood van 1 cm in +/- 30 sec. bruin is. Laat de auberginepakketjes per drie tegelijk in de oli glijden en bak ze 2-3 min. aan de ene kant. Keer ze om met een tang en ban de andere kant in 1-2 min. goudbruin en knapperig, terwijl de kaas binnenin begint te smelten. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bereid intussen de overige pakketjes op dezelfde manier
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bron: TIP..... Dit tapasgerecht wordt soms geserveerd in bars in Barcelona en elders in Spanje, liefst met gekoelde rose of rode wijn uit de streek: een verukkelijke combinatie. Gebruik als je geen Cabreles kunt vinden Fourme of Danish Blue.\'
Ingrediƫnten
1 grote aubergine van +/- 350 g, 150-200 g pittige goed smeltende kaas bijvoorbeeld Cabrales, Fourme of Danish Blue, 100 g bloem gemengd met zout en peper, 2 eieren goed losgeklopt met een vork, 5 dl vergine olijfolie, zonnenbloemo- of druivenpittenolie omte bakken, 250 g rijpe rode tomaten grof gesneden, 2 el chiliolie of olijfolie germengd met 1/2 tl tabasco, 4 tl rodewijnazijn of sherryazijn, 12 verse basilicumblaadjes, zeezout en versgemalen zwarte peper
Hulpmiddelen & keukengerei
EXTRA NODIG: +/- 18 houten coctailprikkers een electrische frituurpan
Leuke tips
Serveer de beignets warm met wat salsa erbij
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1119524
Homepage ID
1220378
Smaak
H
Teller
1291
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de aubergine met een scherp gekarteld mes diagonaal in 18-24 plakjes van +/- 5 mm dik. Snijd de plakjes kaad zo bij dat, als ze opo een plak aubergine liggen er een rand van 1 cm rondom open blijft. leg de kaasplakjes steeds tussen 2 plakjes aubergine. Steek de aubergineplakketjes stees aan twee zijden met een coctailprikker dicht. Strooi de bloem op een bord. Schenk het geklopte ei in een ondiepe schaal. Doop de auberginepakketjes eerst in de bloem, daarna in het ei en vervolgens weer in de bloem, zodat ze met een laagje zijn bedekt.

Doe intussen voor de salsa de tomaten, chiliolie, azijn, basilicumblaadjes, zout en peper in een keukenmachine. Pureer de ingredienten tot een grof mengsel

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
novemberrain18
Gelegenheid